Close

Uslovi korišćenja 

 

Agora (SAMOSTALNA RADNJA ZA TRGOVINSKO KOMISIONU I IZDAVAČKU DELATNOST I POSLOVNE AKTIVNOSTI AGORA ŠAPONJA-ŽIVKOV DRAGOSLAVA PR ZRENJANIN) je pravno lice registrovano pri Agenciji za privredne registre sa matičnim br. 55718423, PIB: 101173580 i šifrom delatnosti br. 4761. Nalazi se na adresi Koče Kolarova 12 u Zrenjaninu, Republika Srbija. 

Ovim Opštim uslovimа prodaje i poslovanja Agore utvrđuju se uslovi za korišćenje usluga onlajn knjižare za fizička i pravna lica, kao i lica koja su zaključila ugovor u korist trećeg. 

OPŠTI USLOVI KORIŠĆENJA ONLAJN PLATFORME IZDAVAČKE KUĆE AGORA
UVODNE ODREDBE 

Definisanje Veb stranica Agore: 

www.agoraknjige.rs i www.agora-books.co.rs su adrese na koje se odnose sledeće odredbe, u slučaju akcija koje se deštavaju izvan ovih veb adresa Agora ne snosi odgovornost. 

Opšti uslovi 

Opšti uslovi korišćenja usluga Agore su obavezujući za obe ugovorne strane i primenjuju se na sve njihove međusobne ugovorne odnose, osim ukoliko posebnim ugovorom Agore i korisnika nije izričito ugovoreno drugačije. 

Agora je obavezna da opšte uslove kao i eventualne izmene istih učini javno dostupnim na internet stranicama Agore: www.agoraknjige.rs i www.agora-books.co.rs 

PRAVA INTELEKTUALNE SVOJINE 

Svi matetrijali u video i audio formatu, kao i dokumenta, fotografije, ilustracije i žigovi i drugo, koji su objavljeni na ovoj platformi su u vlasništvu Agore. 

Sadržaj iz gornjeg stava ne može se koristiti ili mu se menjati integritet bez dozvole Agore. 

Korišćenje bilo kojeg dela ove veb stranice u komercijalne svrhe ili njegovo uklapanje u bilo koju drugu publikaciju ili veb stranicu je strogo zabranjen bez dozvole Agore. 

Rešavanje sporova i nadležnost suda 

Ugovorne strane su saglasne da će sve eventualne nesugasice povodom tumačenja i primene ovih Opštih uslova i zaključenih Ugovora rešavati dogovorno mirnim putem. 

U slučaju eventualnog spora koji može nastati povodom ovih opštih uslova i drugih ugovora, ugovorne strane određuju nadležnost suda u Zrenjaninu, kao i merodavno pravo Republike Srbije. 

 

1. Opis načina isporuke robe

Isporuka u Srbiji: 

  • Isporuku vršimo D express kurirskom službom. Troškovi iznose 252,00 dinara i isporuka se vrši do 3 radna dana od dana kreiranja narudžbine. Za sve narudžbine koje prelaze 1600,00 u Srbiji isporuka je besplatna. 
  • Za slanje pouzećem troškovi isporuke iznose 252,00 dinara. Dostava se vrši D express kurirskom službom i plaćanje se vrši direktno kuriru prilikom dostave i može da traje do 3 radna dana* od dana kreiranja narudžbine. 

 

Isporuka za inostranstvo 

DHL ekspres: 19 eura (za porudžbine do 2kg težine bez obzira na lokaciju, jedna knjiga od 250 strana u tvrdom povezu u proseku teži oko 400g) 

  • Trošak dostave od 19 eura važi za porudžbine do 2kg.  
  • Za porudžbine od 2kg do 4kg troškovi isporuke iznose 27eura- 
  • Za porudžbine od 4kg do 6kg troškovi isporuke iznose 49eura. 
  • Za porudžbine od 6kg do 11kg troškovi isporuke iznose 65eura. 

 

Taksa na uvoz, carina 

U pojedinim državama moguće je da će carinska uprava tražiti plaćanje takse na uvoz. Ovi propisi variraju od države do države i savetujemo Vas da se raspitate da li to važi u vašem slučaju. Takse na uvoz su nepredvidljive i zavise od slučaja do slučaja i države prijema i njihovih lokalnih zakona. Trošak takse pada uvek na teret kupca. Imajte u vidu da vaša lokalana carina može tražiti od vas da platite dodatne uvozne dažbine. Savetujemo vam da se o tome konsultujete sa carinskim organima u vašoj zemlji.” 

“Please keep in mind that the shipment may be subject to your local customs import taxes. For more information on that, please contact your local customs office. 

Izjava o PDV-u

PDV je uračunat u cene svih naših proizvoda i obračunava se po stopi od 10%.
Agora (SAMOSTALNA RADNJA ZA TRGOVINSKO KOMISIONU I IZDAVAČKU DELATNOST I POSLOVNE AKTIVNOSTI AGORA ŠAPONJA-ŽIVKOV DRAGOSLAVA PR ZRENJANIN) je u sistemu PDV-a.

Prikaz troškova isporuke u narudžbini

Troškovi isporuke narudžbine će biti jasno predstavljeni, izdvojeni i lako vidljivi u odnosu na cenu proizvoda, sa kojom će u zbiru formirati ukupnu cenu koja će biti jasno istaknuta i naznačena.
Agora vrši predugovorno obaveštavanje svojih kupaca na način da prikazuje specifikaciju celokupne porudžbine kao i prikaz svih uslova kupovine neposredno pre ulaska kupca u proces poručivanja tj. plaćanja. 

„Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).
Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije
ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne
cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.”

2. Rokovi dostave 

2.1 Procena roka za isporuku robe

Nakon slanja narudžbine u e-Prodavnici, za isporuku robe potrebno je:

Porudžbine iz Srbije:
Isporuka kurirskom službom – 1 do 3 radna dana, u zavisnosti od vremena porudžbine i adrese isporuke

Porudžbine iz inostranstva:
DHL – Međunarodna kurirska ekspresna dostava
Preporučeno vreme isporuke DHL-om je od 1 do 2 radna dana, za porudžbine iz Evrope, dok za ostatak sveta isporuka DHL-om traje od 2 do 3 radna dana. Za dodatne informacije možete posetiti sajt www.dhl.com ili kontaktirajte DHL lokalnu poslovnicu.
 

3. Povraćaj robe 

Povraćaj robe se koristi isključivo u slučaju reklamacije. Ukoliko je roba plaćena karticom putem interneta, Agora je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. Agora garantuje povraćaj novca kupcu shodno ishodu reklamacionog procesa.
Više o uslovima reklamacija pogledajte pod reklamacije.
Kupac ima pravo da otkaže ugovor o kupovini shodno reklamacionom procesu datom na sajtu Agore.

 

4. Reklamacija u garantnom roku 

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je – isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine.

Reklamacije slati na [email protected]. Nakon što primimo Vašu reklamaciju ona će biti razmotrena u roku od tri radna dana od podnošenja reklamacije, a kupac će biti obavešten o ishodu reklamacionog procesa.

 

5. Izjava o zaštiti privatnosti i prikupljanju ličnih podataka korisnika i njihovom korišćenju 

Polisa privatnosti
Naše obaveze u očuvanju privatnosti korisnika 

Agora se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim opštim načelima :

– Dostavlja obaveštenja korisnicima po ustaljenoj praksi.
– Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe.
– Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka.
– Ograničava dostupnost vaših informacija.
– Omogućava kontakt u vezi pitanja koja su vezana za zaštitu privatnosti.

Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksi.

Politika zaštite privatnosti Agora

„U ime Agore obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalititne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni
za obavljanje posla. Svi zaposleni u Agori odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti”.

Ova politika opisuje informacije i praksu o zaštiti privatnosti koja se primenjuje na veb stranicama agoraknjige.rs i agora-books.co.rs i svim drugim lokacijama, prilikama i dešavanjima na kojima se prikupljaju informacije od strane Agore ili u njegovo ime. Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj polisi.

Primenjivost ove polise ne važi na veb stranicama van domena Agore, a kojima se pristupa sa Agorine veb stranice putem veza-linkova ka drugim internet prezentacijama koje su u vlasništvu trećeg lica. Želimo da Vas potstaknemo da pročitate polise o zaštiti privatnosti ovih drugih internet stranica kako bi saznali na koji način oni sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju Vaše podatke.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica ChipCard a.d Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama ChipCard-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Tipovi obaveštenja korisnicima

– Newsletteri
– Katalozi

Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje Agora može prikupljati su:
– Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i e-mail adresa, broj telefona)
– Informacije za isporuku (adresa za isporuku)
– Informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima)

Prikupljanje informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo Vam zatražiti Vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:

– prilikom onlajn registracije korisničkog naloga
– pri kupovini proizvoda
– korišćenjem nekog servisa ili usluge
– pri dostavi
– pristupanjem članskom klubu
– učestvovanjem u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima
– uspostavljanjem kontakta preko veb stranica
– učestvovanjem u drugim aktivnostima na Agorinim veb stranicama

Korišćenje informacija

Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:

– popunjavanje formi u zahtevima za informacijama
– organizacija i administracija članskog kluba
– obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa
– organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja
– ponuda novih proizvoda i servisa
– poboljšanje efektivnosti naših veb stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude
– sprovođenje istraživanja i analiza
– slanje informacija u marketinške svrhe
– obavljanje drugih poslovnih aktivnosti

Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o Vama, iste će biti korišćene striktno u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina ili e-mail adresa prijatelja koja je zabeležena preko opcije “preporučite prijatelju” ili preko nekih drugih opcija.

Prosleđivanje ličnih informacija

Agoraknjige.rs i agora-books.co.rs ne prodaje i ne iznajmljuje i ne prodaje Vaše lične podatke trećim licima. 

Mogućnost ne prihvatanja marketinških aktivnosti
 

Jednom kada prikupimo vaše podatke, možemo Vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju ne prihvatanja budućih marketinških obaveštenja sa našeg sajta.

Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo Vas da preduzmete neku od sledećih opcija:

– Sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja su poslata sa naše strane.
– Preko broja telefona +381 64 6482288
– Putem slanja e-maila na adresu [email protected] sa nazivom odjava.
– Putem poštanske adrese :

Agora-Služba prodaje
Ilirska 16
21000 Novi Sad

Pri slanju e-maila ili poštanskog pisma, molimo Vas da upišete svoje puno ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail adresu i da specifično naznačite koji tip marketinškog oglašavanja (n.p.r. e-mail, direktna poštanska pisma ili telefonske pozive) ne želite da dobijate. Na taj način će biti osigurana Vaša identifikacija u našem sistemu kako bi uspešno procesirali Vaš zahtev.

Agora će preduzeti neophodne korake kako bi implementirali Vaš zahtev za prestanak dobijanja marketinških obaveštenja. Molimo Vas da notirate da zbog obrade podataka, poštanskih i sistemskih rokova, ova procedura može potrajati 10 radnih dana za e-mail poruke i 6 nedelja za direktno slanje pošte. Dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša marketinška obaveštenja.

Takođe treba notirati da i kada se odjavite od prijema marketinških obaveštenja, moguće je da ćete i dalje dobijati poslovna obaveštenja kao što su potvrde o naručivanju robe, informacije o povraćaju robe, informacije o statusu članskog kluba ili ostala obaveštenja koja se tiču Agore.

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Prilikom kupovine putem interneta primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup Vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. Agora ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

S obzirom da je sigurnost Vaših ličnih podataka visok prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Web stranice Agore koriste tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili Vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su Vaše ime, prezime, adresa i broj kreditne kartice.

Kako bi podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našim Web stranicama, potrebno je da odaberete ličnu šifru koja bi trebalo da sadrži od 6 do 30 slovnih karaktera uključujući kombinaciju i slova i brojeva. Lično ste odgovorni za očuvanje tajnovitosti vaše šifre ili podataka o korisničkom nalogu.

Korišćenje Internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

Internet kolačić je mala datoteka koju veb stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Naše veb stranice i e-mail poruke koriste Internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našim veb stranicama. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup veb stranicama bez ponovne personalizacije.

Veb čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše veb stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Naš veb server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) veb stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj Internet prezentaciji, koji veb čitač koristite za pregled naših veb stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da shvatimo i razumemo kako posetioci koriste naše veb stranice.

Veb stranice Agore koriste servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i posećenost naših Web stranica. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o Vašim posetama našim Web stranicama i Vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i e-mailova.

Ažuriranje ličnih podataka 

Agora želi da Vaši lični podaci budu tačni i kompletni. Obezbedili smo nekoliko različitih metoda za ažuriranje istih.

Ako ste kreirali korisnički nalog na Agorinim veb stranicama, možete ažurirati Vaše podatke nakon prijave.

1.Pozovite naš broj telefona: +381 64 6482288
2.Pošaljite zahtev na e-mail: [email protected]
3.Pošaljite zahtev na poštansku adresu:

Agora-Služba prodaje
Ilirska 16
21000 Novi Sad

U slučajevima da šaljete e-mail ili poštansko pismo, molimo Vas da obezbedite aktuelne informacije i promene koje želite da budu napravljene.

Sakupljanje informacija od dece

Agora neće svesno ili namerno sakupljati lične podatke od dece putem Interneta, koja su mlađa od 13 godina. Zalažemo se za zaštitu prava dece na internetu.

Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti Vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na neki od sledećih načina:

1.Pozovite naš broj telefona: +381 64 6482288
2.Pošaljite zahtev na e-mail: [email protected]
3.Pošaljite zahtev na poštansku adresu:

Agora-Služba prodaje
Ilirska 16
21000 Novi Sad

 

6. Zaštita poverljivih podataka o transakciji prilikom onlajn kupovine 

Prilikom kupovine u internet prodavnici Agore poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najaktuelnije tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, ChipCard a.d. Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.