Close
AGORA NA SALONU KNJIGA U NOVOM SADU

U MASTER HALI NOVOSADSKOG SAJMA OD 5. DO 11. MARTA

Izdavačka kuća AGORA će i ove godine učestvovati na Novosadskom sajmu knjiga.

Posetite nas u Master Hali od 5. od 11. marta na Agorinom štandu.

Ulaz na programe Sajma je besplatan za sve posetioce, a za vas smo pripremili veliki broj Agorinih izdanja i ostalih knjiga po sajamskom popustu do 70% kao i specijalne akcije za knjige već od 100, 200 i 300 dinara.

Pored dobropoznatih knjiga Nobelovki Doris Lesing i Alis Manro, i romana Tesla, portret među maskama i Sunce ovog dana, pismo Andriću našeg najprevođenijeg savremenog pisca Vladimira Pištala, predstavićemo i nove knjige domaćih i stranih autora izašlе između dva sajma.

Posebno izdvajamo knjigu Dom i ostrvo ili Instrument jezika Jevgenija Vodolaskina, višestruko nagrađivanog autora koji je proglašen ruskim Umbertom Ekom i autora romana Lavr i Solovjov i Larionov, zbirke priča Legija stranaca Klaris Lispektor (koja nosi titulu brazilskog Kafke) i Kako da zavoliš tržne centre poljske autorke Natalije Fjedorčuk, kao i fascinantni debitanski roman irske autorke Sare Bom Starac i jednooki.

U okviru biblioteke KALENDAR izdvajamo i drugo izdanje romana Nizvodno Đorđa D. Sibinovića, porodične hronike koja je savremeni refleks Andrićeve Proklete avlije i Ćosićevih Korena, novi roman Milisava Savića neobičnog naslova Doktora Valentina Trubara i sestre mu Simonete povest čudnovatih događaja u Srbiji koji je još jedno vrhunsko delo postmoderne istorijske metafikcije sa osvrtom na vreme kneza Miloša Obrenovića, kao i roman Istraživanje savršenstva Save Damjanova koji otvara novu ediciju Damjanovljeve izabrane proze – Damjanov: Iskoni bѣ slovo.

Pored navedenih naslova, Agora će predstaviti i svoja druga izdanja domaće i svetske književnosti: romane Teretana (Mej Halid), Hermelin (Linda van Mihen), Neverstvo (Dejan Trajkoski), Otišao u Indijance (Rober Krouč), Kada se završi rat (Petar Pješivac) i Kružok na zlatni pogon (Slobodan Mandić), antologiju španske i hispanoameričke priče novog milenijuma Digitalni život, kao i esejističke knjige Vrt gospodina Regentaga Slobodana Mandića i Poetički svetovi Časlava Đorđevića i dva ostvarenja iz putopisne proze, Ta mjesta Stevana Tontića i A Brisel se da prehodati lako Nenada Šaponje (knjiga u izdanju Sajnosa).

Pozivamo vas da nam se pridružite i na pratećim programima ovogodišnjeg Salona knjiga:

1) U okviru Dana Laze Kostića na bini u Master Hali biće održana promocija knjige TA MJESTA Stevana Tontićа, dobitnika nagrada: Žička hrisovulja, Kočićevo pero, i nagrade Lјubomir P. Nenadović, u subotu 9. marta sa početkom u 14.00 časova. Učestvuju: Nenad Šaponja i Stevan Tontić.

2) U okviru programa, Nobelovci na potezu Novi Sad – Svet: Doris Lesing, Alis Monro, Žan-Mari Gistav Le Klezio, Patrik Modiano, Mirjana Ouaknine, govoriće Nenad Šaponja i Bora Bobić, u nedelju 10. marta sa početkom u 15.00 časova (bina u Master Hali).

Agora Pres služba

 

 

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *