Close
SEPARAT O VLADIMIRU PIŠTALU U NAŠEM TRAGU

U najnovijem broju časopisa Naš trag (1/4, 2020) možete pročitati nekoliko zanimljivih tekstova posvećenih našem autoru i jednom od najprevođenijih srpskih pisaca današnjice – Vladimiru Pištalu.

Ovaj put glavni i odgovorni urednik Milan R. Simić napravio je raznovrstan izbor koji u rubrici „Trag Plus” otvara odlomak iz Pištalovog novog romana Pesma tri sveta – „Mravi“. Ivana Nikolić piše o Pištalovoj priči „Milorad Pavić: Izabranik“, a Dušan Stojković potpisuje tekst „Sve je u priči ili o pričama Vladimira Pištala“. Takođe, Nenad Šaponja posvećuje svoj tekst njegovoj „knjizi o smehu“ (Značenje džokera), kao i Milan Miodragov Pajević („Od Čarlsa Simića do Dionisa“) i Dušan Stojković („Knjiga o unutršnjem trčanju“).

Slede i reakcije iz Amerike na roman Vladimira Pištala Tesla, portret među maskama, kao i izvodi iz brojinih tekstova napisanih o knjizi Značenje džokera u povodu nagrade “Meša Selimović”.

Na možda najzanimljiviji način, ovu rubriku zatvara intervju sa Vladimirom Pištalom koji potpisuje Vujica Ognjenović („Knjiga raskršće“).

Separat o Vladimiru Pištalu časopisa Naš trag, 1/4, 2020 – PDF

 • Akcija!

  Vladimir Pištalo: ZNAČENJE DŽOKERA

  799.99 RSD Dodaj u korpu
 • Akcija!

  Vladimir Pištalo: PRIČE IZ CELOG SVETA

  499.99 RSD Pročitajte još
 • Akcija!

  Vladimir Pištalo: TESLA, PORTRET MEĐU MASKAMA

  999.99 RSD Pročitajte još

Dodaj komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *